Het verhaal

Over CNE 2023

Cultuur en Natuur

Geocaching Event

CNE staat voor Cultuur en Natuur Event. BvVeen is de oprichter en heeft hulp gevraagd van Tedonus, Flash! en Pc_Queen bij het uitdenken en organiseren van het event.

Dit jaar (2023) staat in het teken van de cultuur en natuur van Amerongen. Er zullen tijdens het event diverse caches uitkomen die aansluiten bij het thema. Denk hierbij aan locaties als de Amerongse Berg en kasteel Amerongen.

Met de theaterzaal van Fietscafé de Proloog hebben we dit jaar een mooie centrale locatie in Amerongen waar we zowel binnen (met diverse activiteiten) als buiten in de omgeving (middels de vele geocaches) voor iedereen een leuke dag willen organiseren!

Het idee is om het Cultuur & Natuur Event jaarlijks te laten terugkeren op verschillende locaties, met natuurlijk Cultuur & Natuur in de hoofdrol!

Event locatie

De Proloog
Allemanswaard 27
3958 KA Amerongen

Wat is er te doen?

Om 16:30 uur is de loterij

Aan het einde van de dag zal er een loterij plaatsvinden. Bij het kopen van een ticket zit een loterijkaartje inbegrepen. Tijdens de loterij worden er diverse leuke geocaching producten verloot uit oa de aanwezige geocaching shops. Specifieke tijd wordt nog bepaald.

Dit vindt plaats om 12:00 uur

Halverwege de dag krijgen we bezoek van een reviewer. Hij of zij vertelt dan over zijn (vrijwilligers)werk en wat hij of zij doet voor de Nederlandse geocachers. Er is ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Tip: Kijk in de webshop voor tijden en tickets

Een onderdeel van de cultuur van Amerongen is de tabaksteelt die daar al sinds omstreeks 1615 plaatsvindt. Het tabaksteeltmuseum laat het verleden van de tabaksteelt in Amerongen en omgeving zien. Speciaal voor het CNE worden er rondleidingen gegeven in het tabaksteeltmuseum. Deze duren ongeveer 1 uur en vertellen je over de groei, het drogen en het verwerken van tabak.

Meer informatie op: http://www.tabaksteeltmuseum.nl/

Als je een ticket koopt in de webshop krijg je op het event een boekje met daarin de nieuwe geocaches in Amerongen en omstreken.

Ontmoet

De organisatie

Creatief brein

Graphics

Techniek

Lokale kennis

CNE Amerongen 2023 in cijfers

Will attends
0
Week tot het event
0
Geocaches
0 +

Met de auto?

Parkeren bij de Proloog